« Ονοματολογια: Τι σημαινει το ονομα σας 1/2 | Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985 »


Ονοματολογια: Τι σημαινει το ονομα σας 2/2

Ιωάννης, Ιωάννα:  Ο Γιάννης είναι δυναμικός και αρκετά αυταρχικός. Υπεύθυνος και άνθρωπος του καθήκοντος, αγαπάει πολύ την οικογένειά του. Κλειστός  χαρακτήρας όταν βρίσκεται με πολύ κόσμο, γίνεται ιδιαίτερα ευχάριστος στον κύκλο των φίλων του. Η Γιάννα είναι αισιόδοξη και γελαστή,αλλά λίγο επιπόλαιη. Έτοιμη  πάντα για δράση, αντιμετωπίζει με χιούμορ τις αναποδιές της ζωής.   

Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα: Αν και  κοινωνικός, ο Κωνσταντίνος είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι  υποταγμένος ψυχολογικά σε μια γυναίκα, τη μητέρα του ή τη γυναίκα του. Στη  δουλειά του διαπρέπει γιατί είναι εργατικός και επίμονος. Η Κωνσταντίνα είναι  πιο αυθόρμητη και ενθουσιώδης. Αγαπάει τα
παιδιά, είναι πολύ τακτική και  αφιερώνει πολύχρόνο στο σπίτι της.  

Λάμπρος, Λαμπρινή: Ο Λάμπρος είναι  συναισθηματικός και αυθόρμητος. Στην πραγματικότητα δεν ωριμάζει ποτέ, γι' αυτό  και διατηρεί μέχρι τα γεράματα τη γοητεία ενός παιδιού. Η Λαμπρινή είναι πιο  συνεσταλμένη και διακριτική. Της αρέσει η οικογενειακή ζωή και προτιμάει να  δουλεύει στο σπίτι.  

Μαργαρίτα:  Όσο πετυχημένη κι αν είναι η Μαργαρίτα στη δουλειά της, θα ενδιαφέρεται πάντα περισσότερο για τη γοητεία της. Ερωτεύεται με πάθος,δίνει  πολλά από τον εαυτό της κι αργότερα απογοητεύεται! Πολύ μητρική,όταν δεν έχει  παιδιά «νταντεύει» τους φίλους της.  

Μαρία, Μάριος: Η Μαρία έχει την αίσθηση του καθήκοντος και τη μανία της τελειότητας. Της αρέσει να φαίνεται ικανή και οργανωτική και η γνώμη των άλλων μετράει πολύ γι' αυτήν. Η Μαίρη είναι πιο εγωίστρια, αλλά ζωηρή και κοινωνική. Η Μάρω είναι σοβαρή και αρκετά συχνά διανοούμενη. Τέλος, η Μαρίκα αγαπάει πάνω απ' όλα τα παιδιά της. Όσο για το  Μάριο, ζει έντονη ζωή όταν είναι νέος. Αγαπάει την ταχύτητα, τις γυναίκες και τα χρήματα. Είναι ικανότατος σε όποιο επάγγελμα και αν διαλέξει.  

Μιχαήλ, Μιχαέλλα: Του αρέσει να επιβάλλεται  στο περιβάλλον του. Εύθικτος,δεν ανέχεται «μύγα στο σπαθί του». Δίνει μεγάλη σημασία στην οικογενειακή παράδοση και είναι μεγάλος πατριώτης. Κοινωνικός, συνηθίζει να περιστοιχίζεται από τους φίλους του.  

Νικόλαος, Νικολέττα: Ιδιαίτερα καλόκαρδος, ο Νικόλαος μπορεί να χαρίσει και τα ρούχα που  φοράει. Γλυκομίλητος, είναι η αδυναμία της μητέρας του. Το μόνο του ελάττωμα  είναι ότι δε θέλει να στεναχωρεί αυτούς που αγαπάει και αναγκάζεται συχνά να λέει ψέματα. Πιο θαρραλέα, η Νικολέττα δε διστάζει να πει καθαρά τη γνώμη της. Είναι ικανή να κάνει πολλές θυσίες για να μπορέσει να σπουδάσει. Δεν είναι καθόλου φιλάρεσκη.  

Όλγα:  Ζωντανή, γελαστή και φλύαρη, ασχολείται συνήθως με  επαγγέλματα που έχουν επαφή με κόσμο. Έχει όμως και μια απαισιόδοξη πλευρά, επειδή δύσκολα ικανοποιείται με όσα έχει. Της είναι απαραίτητο να έχει μπροστά της ένα στόχο. Συχνά έχει την εντύπωση ότι δίνει περισσότερα απ' όσα  παίρνει.  

Παναγιώτης, Παναγιώτα:  Και οι δύο είναι δραστήριοι και εργατικοί. Στα νεανικά τους χρόνια αφοσιώνονται στην οικογένειά τους και ζουν περιορισμένη ζωή, γι'  αυτό, μετά από μια ορισμένη ηλικία, προσπαθούν να απολαύσουν αυτά που έχασαν.  

Παύλος, Παυλίνα: Είναι και οι δύο ήρεμοι και απεχθάνονται τους καβγάδες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπαθούν να επιβληθούν στους άλλους και να κάνουν το  δικό τους. Ενώ μοιάζουν συγκρατημένοι, είναι στην πραγματικότητα παρορμητικοί και κανείς δεν μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη όταν αποφασίσουν κάτι.  

Πέτρος, Πετρούλα:  Ο Πέτρος είναι σοβαρός και αρκετά... δογματικός. Θέλει να φαίνεται γενναίος, αλλά κοιτάζει μάλλον να αποφεύγει τους κινδύνους. Το μεγαλύτερο ελάττωμά του είναι ότι έχει την τάση να παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Η Πετρούλα του μοιάζει αρκετά σαν χαρακτήρας, αλλά είναι ακόμα πιο  άκαμπτη κι αυτό της δημιουργεί δυσκολίες στη ζωή της.  

Σάββας: Κλασσικός τύπος οικογενειάρχη, που σέβεται τις παραδόσεις και είναι πολύ συντηρητικός. Συχνά  έχει πρόβλημα επικοινωνίας με τα παιδιά του και τους νέους γενικότερα.   Σοφία: Είναι πολύ απαιτητική από τη ζωή και τους ανθρώπους. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και μεγάλη έφεση στα γράμματα. Διαθέτει φαντασία και ξέρει να διηγείται ωραία. Της αρέσει να γίνεται το  επίκεντρο της προσοχής.  

Σπυρίδων,  Σπυριδούλα: Βλέπουν πολύ ρομαντικά τη ζωή και όταν απογοητευτούν κλείνονται στον εαυτό τους ή
κοιτάζουν να βρουν μια ήσυχη δουλειά, που να τους εξασφαλίζει κάποια ανεξαρτησία.  Σταμάτης: Ήσυχος άνθρωπος. Δίνει σημασία στην καλοπέραση και απεχθάνεται τους καβγάδες. Αποφεύγει τους μπελάδες και τις κακοτοπιές και προτιμάει να ασχολείται με το σπίτι του, τον κήπο του και τα διάφορα χόμπι του.  

Σταύρος,  Σταυρούλα: Ο Σταύρος είναι λιγομίλητος κι εργατικός. Έχει μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια. Είναι καλός φίλος και σύζυγος. Η Σταυρούλα είναι νευρική και οξύθυμη. Πολύ περήφανη, δε λέει ποτέ τα προβλήματά της. Τα παιδιά αποτελούν γι' αυτήν παράγοντα ισορροπίας.

Στέφανος, Στεφανία: Σοβαρός, συντηρητικός και  αυστηρός, ο Στέφανος ξεχνάει όλες τις αναστολές και τους φόβους του όταν είναι  να αγωνιστεί για κάποιο ιδανικό. Παιχνιδιάρα, ζωηρή και άφοβη, η Στεφανία είναι εντελώς διαφορετική προσωπικότητα, που ξέρει να χαίρεται τη ζωή.  

Στυλιανός, Στυλιανή: Βλέπουν τη ζωή με κάποια αποστασιοποίηση και δεν παίρνουν τίποτα πολύ στα σοβαρά. Το γέλιο αποτελεί το όπλο τους, με αποτέλεσμα να τους τα συγχωρούν όλα.  Εργατικοί και ευσυνείδητοι,είναι πολύ καλοί επαγγελματίες.

Σωτήρης, Σωτηρία: Ο Σωτήρης έχει πάθος με τη μουσική και πολύ συχνά ξέρει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο. Είναι πολύ καλοφαγάς και θαυμάσιος μάγειρας. Η Σωτηρία είναι δυναμική και ντόμπρα, με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και πολλούς  φίλους.  

Φώτιος, Φωτεινή: Ακολουθούν  την πορεία που έχουν χαράξει, χωρίς να κοιτάζουν δεξιά ή αριστερά. Θέλουν να  βελτιώσουν τη θέση τους, αλλά τους λείπει η διπλωματία. Δε διαλέγουν πάντα τον  κατάλληλο σύντροφο.

Χαράλαμπος: Προσγειωμένος, δε συγκινείται με ρομαντικά ιδεώδη. Αντίθετα, κυνηγάει  πολύ πρακτικούς και χειροπιαστούς στόχους. Έχει όμως καλή καρδιά και καθώς είναι  πολύ κοινωνικός, αποκτά εύκολα φίλους και φίλες,αφού έχει ιδιαίτερη αδυναμία  στις γυναίκες!   

Χρήστος, Χριστίνα: Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το πείσμα. Ποτέ δεν παραδέχονται ότι έχουν
άδικο. Η επιμονή τους τούς κάνει μερικές φορές να πετυχαίνουν τα αδύνατα. Κατά τ' άλλα ο Χρήστος είναι αρκετά μοναχικός και ιδιόρρυθμος, ενώ η Χριστίνα βρίσκει την ευτυχία στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Κι οι δυο δίνουν σημασία στην οικονομική ασφάλεια.

avatar

ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΥΜΑΤΑ..ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΥΜΑΤΑ.... ΚΑΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ

avatar

ma edwpera milame gia onomatologia diladi ti simasia pou exei to onoma san onoma oxi an antistixei ston xaraktira sou apla ti simainei....!!!

Τo σχόλιό σας

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog


Τελευταίες εγγραφές

Ανιχνευτης ψευδους (0 comments)
Ένας μπαμπάς αγοράζει ένα ρομπότ με ανιχνευτή...

Χαμενοι στη μεταφραση (0 comments)
Παίρνει μια μ@λακο τηλέφωνο στην ρεσεψιον και μου...

Μεγαλο πραγμα οι σπουδες (0 comments)
Ένας νέος ρώτησε μια κοπέλα, στην βιβλιοθήκη:  -Σε...

Γιατι οι γονεις εχουν ασπρα μαλλια (0 comments)
Ένας πατέρας περνώντας από τη κρεβατοκάμαρα του γιου...

Ποτε θα βαλουμε τις φωνες (0 comments)
Οι επιβάτες της πτήσης κάθονται στις θέσεις τους και...

Αρμενης η Εβραιος (0 comments)
Ένας Αρμένης πηγαίνει σε έναν Εβραίο που πουλά...

Περι γαμου (0 comments)
Αγάπη μου, δεν νομίζεις ότι μετά από δέκα χρόνια...

Απο το σοσιαλισμο στην ελληνικη οικονομια με 2 αγελαδες (0 comments)
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο...

Δημοφιλείς εγγραφέςΆνδρες από τον Άρη...γυναίκες από την Αφροδίτη.... (4)
Χαρακτηριστικά ζωδίων - Αστειο Ωροσκοπιο για τα... (3)
Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985 (3)
Ονοματολογια: Τι σημαινει το ονομα σας 2/2 (2)
Ανδρες και Σαλιγκαρια Ανεκδοτο (2)
Powered by pathfinder blogs